Intretinere exterior si interior

Intretinere exterior si interior

Intretinere exterior

 

Instalatia de spalare automata

Vopseauaautoturismului dumneavoastra esterezistenta – acestapoate fi spalatfaraprobleme in instalatii de spalare automate. Instalatiimoderneasigura o ingrijire optima sisuntmaiputinpoluantedecat o spalaremanuala.

Vopseauamatuita in urmaspalarii, sauchiarprezentaunorzgarieturi, semnaleaza o defectiuneainstalatiei de spalare: alegetiinstalatiile din dotarea service-urilornoastre!

 

Spalaremanuala – trebuiestiut cum

Celmai important lucru, in cazulspalariimanuale, esteutilizareauneicantitatimari de apa pentru a inmuiasi a indepartaapoimurdaria, fara a folosi in acestscopburetele. Altfel, particulele de murdarieramase se comporta ca un material abraziv fin. Ulterior, se poateutilizaunburetemoalesau o perie de spalare- stergand, fara a presaprea tare, intaipartilesuperioare. Partideosebit de expuse la murdarire, cum suntrotile- trebuiecuratate la sfarsit, de preferinta cu ajutorulunui alt burete. In final, masina se vacurata din nou cu multaapasi se vasterge cu lavetespeciale (din piele).

 Spalare cu jet (cu presiune)-atentie!

In acestcaztrebuierespectateneaparatinstructiunile de lucru, in mod deosebitcelereferitoare la presiunesi la distanta minima (min.15 cm!). Trebuie de asemeneaavut in vedere ca distanta fata de materialele cu duritate mica (cauciuc, materialeizolante) sa fie suficient de mare. Atentiedeosebitatrebuieacordataagentilor de curatareutilizati. Niciodataacestia nu trebuiesavina in contact cu suprafatafierbinte de vopsea – in general este bine sa evitati sa spalatimasina in soare! Operatia de aplicarea a materialelor de lustruireestenecesaranumai atunci cand vopseaua a capatat un aspect neplacutsi cand nu se maipoateobtineluciul cu ajutorulagentilor de conservare. Dacamaterialul de lustruireutilizat nu continesiagenti de conservare, se recomandaefectuareaulterioara a tratamentului de conservare. Varugam sa acordatiatentiefaptului ca partilecomponenteacoperite cu vopseamatasipiese din material sintetic nu trebuietratate cu agenti de lustruiresau cu cearasolida de conservare.

 

Micidefecte de vopsea

Pentru aevitaformarea de rugina, micidefecte de vopsea (urme de lovituri de piatra, etc.) trebuieacoperite in celmaiscurttimp cu ajutorulunuicreioncorectorsau cu spray de vopsea. Dacatotusi s-a format rugina, aceastatrebuieindepartata cu rigurozitate. Inainte de depunereavopseleitrebuieaplicatungrundanticoroziv.

Piese din material plastic sicrom

Partiexterioare din material sintetic se curataprinspalarenormala. Dacaacestlucru nu estesuficient, utilizati pentru portiunearespectiva un agent de curatare pentru materialesinteticesi o lavetasau un buretemoale. Pentru pieselecromateexistaagenti de curatarespeciali, care conferaprodusuluirespectivluciul initial.

 

Jantele de aliajusor

Pentru ca materialuljantelorsa nu fie atacat de sareadepusape drum sau de prafulrezultat din uzuraplacutelor de frana, janteletrebuiespalate la fiecaredouasaptamani. Dupaspalare se recomandatratarea cu un agent de curatare special, faraacizi in compozitie. La fiecare ca. treiluni, se recomandadepunereauneicerisolidepejante. Eventualedefecte ale stratului de lac protector trebuiecorectateneintarziat.

Intretinere interior

 

Tapiterietextila 

Indepartareaprafului se face cu ajutoruluneiperii cu par moale. Periatulesterecomandatsiinainte de spalare. Peteletrebuieindepartate cu agentichimiciadecvati. Limpezireatrebuierealizata cu apasuficienta.

 

Husatextila

Pentru stergereaprafului de pehusaestenecesaradoar o perie cu un par foartemoale. Trebuiesa se periezenumai in directiatesaturii. Inainte de fiecarespalare, sa se perieze tot in aceasidirectie. Dupaaceeahusaartrebuicuratata de pete cu mijloacelepotrivite.

 

Tapiterie din piele

Un pas important la curatareatapiteriei din pieleestefolosireauneisolutiispeciale cu Phechilibratpebaza de apa. Dupacuratare se aplicaun balsam, cu protectie UV cevahidratapielea in profunzime. In cazuriletapiteriei din piele, lucrurilestaudiferit fata de mareialele textile, unrol important il au produselefolosite. Produselefolositehidrateaza, trateazapieleasioferaprotectie UV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *