Spalarea manuala a autoturismului

Cum sa itispelisi sa itiusucimasinaintr-un mod eficient:

Sa incepemprinprezentareaunorprocedurieficiente care trebuiesavarsiteinainte de spalarea propriu-zisa a masinii. In primul rand, gasesteunloc in care sa lucrezi, care sa contina umbra din plin. Soarelebatand in apadejacalda cu sapunpoatecauzapete in vopsea. Acestlucruitivaadaugamaimulttimp in rutina ta deoarecevatrebui sa le indepartezipeacestea in mod special, mai ales dacavreidoar sa spelisi sa usucimasinasi nu sa ii faci un tratamentcomplet. Vopseauasirotiletrebuiesa fie reci la atingereinainte de a fi spalate. Urmatorul pas ar fi saitiexamineziputinimbracamintea; sa nu fiiimbracat in blugi, sa nu aicurele, nasturi, nituri, fermoaresinicibijuteriisaualteposibileobiecte de acest gen. Te-aiputeaintreba de ce, darexplicatiaestefoartesimpla: acestelucruriarputeazgariafoarteusorsuprafatavopseliichiardacaestevorba de o atingereusoara. De asemena, in acest moment, asigura-te ca geamurilesuntridicatecompletsiindeparteazaplacutele de inmatricularesaualteobiecteusor de indepartat de pemasina ta.

Stadiul de pregatire:

1.Umple o galeata in care veipuneintre 20 – 60 ml sampon, in functie de recomandareaproducatorului.
2. Umpleceadeadouagaleatapana la jumatateagaletii cu apa.

Spalarea:

1. Limpezesteacea zona a masiniipe care vrei sa o speli. Incepe din partea de sus a masiniicoborand cu clatireapanajos. De asemenea, lucreazaseparatpe zone, cum ar fi aripile fata sicapota, saulocul din dreaptasijumatate din acoperis.

2.Examineazatoatamasinasi pre-trateazaorice zona care esteinaltcontaminata, cum ar fi contaminarea cu insecte, gudronsimurdaria care poate fi greu de indepartat, cu un degresantsigur pentru vopsea.

3. Lasa degresantulsaactionezeasupracontaminariicateva minute (veziindicatiileproducatorului).

4. Bagamanusa de spalatdedicatazonelorinalt contaminate in galeata cu sampon.

5. Treceusormanusa de spalatpesuprafetele care au fosttratate cu degresantsipestezoneleinalt contaminate, cum ar fi partileinferioare ale usilor, praguri, barile fata + spate.

6.Intoarce-te la ceadeadouagaleata de apafarasamponsiclatestemanusa. Apoibagamanusa din nou in galeata cu sampon pentru a continua spalarea.

7.Limpezestetoatezonelemasiniipana cand toatamasinaestelimpezita.

8. Continua sa spelisisaclatestimasina in acelasifel in care aispalatsiclatitzoneleinalt contaminate.

9.Golesteceledouagaletisiapoiumple-le din noudupainstructiunile de la stadiul de pregatire.

10.Bagaceadeadouamanusa in galeata cu sampon, aceastafiindceamaicuratamanusa a ta, sitrece-o apoiusorperestulsuprafeteimasiniiincepand de sus in jos.Lucreazadupauntipar logic silimpezestemasina in perechi de cate doua zone.

11. Intoarce-te la ceadeadouagaleatafarasamponsiclatestemanusa in apalimpede pentru a indepartacontaminarea de pesuprafataacesteia. Apoibaga din noumanusa in galeata cu samponsi continua spalarea.

12.Limpezestefiecare zona a masiniipanacetoatamasinaestelimpezita.

13.Odataceintreagamasina a fostspalatasilimpezita, scoatestropitoarea din capatul de furtun. Incepand de la parteaceamaiinalta a masinii, lasasacurgaapa din furtunpetoatasuprafatamasinii. Veiincepesavezimaiputinaapaacumulatapesuprafatamasinii in comparatie cu situatia in care doarclatestivehicolul. Cand faciacestlucru in lateralulmasinii, plimbafurtunul de la stanga la dreapta de la parteaceamaiinalta a lateraluluipana la parteaceamaijoasa a cestuia; acestlucruvaasigurascurgereamairapida a apeisivadiminuaconsiderabiltimpul de uscare.

Uscarea:

1. Dupacemasina a fostcuratatautilizandtehnicile de maisus, scoateprosoapele pentru uscare.

2.Tamponeaza cu prosopulfiecare zona care continepicaturimari de apa. Acestlucruvaajutaprosopul sa se umezeascaceeacecresteabilitatea sa de a absoarbe.

3.Continua sa faciacestlucru de jurimprejurulmasinii, stergandusoraparamasapesuprafatavehicolului.

4.Dacaintentionezi sa folosesti un uscator, cum ar fi un compressor de aer, acestaar fi momentul sa o faci.

5. Sterge pentru ultima data suprafatamasinii pentru a teasigura ca nu a mairamasnici o picatura de apa.

Dupa spalarea siuscareamasinii…..

Urmatorul pas in procesul de detailing este sa folosestiargila (Decontaminare cu Clay Bar). Folosireauneiargilepevopseavaindepartacompletcontaminarea ,contaminarece nu a putut fi indepartataprintr-o spalarenormala. Pentru a testadacavopseaua ta aavutvreunbeneficiu de peurmaargilei, plimba mana pevopsea pentru a vedeadaca a mairamasvreopatagrunjoasa. Pentru aamplificaabilitatea de a simticontaminarea, infasoara-tipe mana o folie de bucatarie pentru a inspectavopseaua.

Multumesc pentru atentie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *